kuchnia

Nóż do krojenia pizzy jak piękne narzędzie do zabijania

Olbrzymi nóż marki Rösle wreszcie pokroi pizzę tak, że misterna układanka z warzyw, mozarelli i innych dodatków nie zamieni się w odchodzącą od ciasta breję. Pod warunkiem, że nie będzie nam szkoda użyć tak pięknego akcesorium kuchennego i nie sięgniemy po stary nóż, ten wiecznie oblepiający się serem.

Zamiast okrągłego noża na długiej rączce, zastosowano zupełnie inną konstrukcję: wielkie obrotowe ostrze zostało wbudowane w uchwyt. Nie tylko pozwala to na idealne rozdzielanie kawałków włoskiego przysmaku, ale i na prepozycyjne kontrolowanie każdego ruchu. Nóż został zaprojektowany tak, by równomiernie rozprowadzać siłę nacisku.

Jeśli nigdy, przenigdy nie pieczecie pizzy, domowej czy rozmrożonej (brr!) taki nóż i tak można mieć – jest po postu piękny. Na złowrogi sposób, ale piękny. Jedyne „ale”:- przy czyszczeniu należy zachować więcej ostrożności niż zazwyczaj.

Jego cena wynosi 38 dolarów.

[Rösle, The Green Head]

podobne treści