news

Budka z mięsem czynna całą dobę

Właściciele hiszpańskiego „mięsnego” o wdzięcznej nazwie Izarzugaza otworzyli dystrybutor, w którym o każdej porze można kupić kiełbasę, schab i inne przysmaki. Chyba że inni wykupią. Nowatorskie rozwiązanie pojawiło się w sklepie w miejscowości Mundaka.

Minusem tego rozwiązania jest niemożność poproszenia pani za ladą o „najładniejszy boczuś”. Niewątpliwą zaletą – możliwość zrobienia zakupów o późnej porze, bez konieczności szukania czynnego dłużej sklepu, gdzie ceny to zdzierstwo. Menu jest w wielu językach, więc każdy sobie poradzi. Mają też kanapki z salami lub szynką, zależy od sezonu. (Swoją drogą, kiedy jest sezon na salami?).

Niektórzy mają obiekcje wobec tego pomysłu, mi wydaje się świetny. Właściciel sklepu na pewno szukał sposobu na cięcie kosztów i postanowił zaoszczędzić na sile roboczej. Inwestycja jest znaczna, ale się zwróci. [Adam Frucci/giz, Springwise, Consumerist]


podobne treści