kuchnia

Wyjątkowo elegancka kuchnia polowa

Gotowanie w warunkach działkowych lub kempingowych ogranicza się do rozłożenia składników i akcesoriów na stole lub kamieniu i biegania do grilla. Tymczasem przenośne stanowiska pracy kucharzy istnieją i bywają piękne jak Critter. Kuchnię polową zaprojektował Włoch, który nie lubi ani byle jak jeść, ani przygotowywać jedzenia w byle warunkach.

Blat roboczy, schowki, palniki i zlew wkomponowano w jeden stół na podpórkach, który z łatwością przeniesiemy do ogrodu i (też z łatwością – jeśli posiadamy wielki samochód) zawieziemy nad jezioro. Przenoszenie stanowiska roboczego ułatwiają uchwyty na brzegach.

Mediolański projektant Elia Mangia tak pomyślał stolik, by do rozbiórki i powtórnego montażu wystarczyło osiem wkrętów.

Pomysł jest fantastyczny, trzeba jeszcze nabyć ten dom z ogrodem, w którym będziemy urządzać garden party.

Critter będzie do kupienia we włoskim sklepie Skitsch.

A Movable Field Kitchen For Nomadic Cooks

[Eli Magnia, Core 77]


podobne treści