news

Termometr do steków dla gapowatego kucharza

Spożywanie steków ma tylko jeden szkopuł: aby idealnie wysmażony kawałek
mięsa trafił na nasz talerz, ktoś musi wcześniej postać przy garach.
Termometr Steak Button służy do skracania czasu stania przy grillu.

Gdy organizujemy imprezę w plenerze, goście maja tendencję do zjawiania się z darami, otwierania pierwszego piwa i przyklejania się do plastikowych foteli. Gospodarz musi zadbać o dostawy świeżego mięsiwa, do tego jest zasypywany deklaracjami, że „w zasadzie wszystko mi jedno, ale najchętniej taką dobrze przyrumienioną karkóweczkę”.

Dysponując Steak Button, główny kucharz imprezy zawsze wie, w jakiej temperaturze piecze się mięso i nie musi wystawać przy grillu. Termometr podaje po prostu stopnie wypieczenia (krwisty, średnio wysmażony, dobrze wysmażony).

Zestaw czterech sztuk kosztuje 20 dolarów. [Steak Button, Uncrate]


podobne treści