news

Tajne i prywatne filmy na YouTube

Nowy sposób na ograniczenie liczby osób, które będą mogły zobaczyć wrzucony przez nas filmik. Do tej pory można było udostępnić wideo grupie 25 osób. Teraz pojawiło się bardziej funkcjonalne rozwiązanie.

Wystarczy przypisać swój film do kategorii „unlisted”. Wtedy będą go mogli zobaczyć tylko użytkownicy, którym przesłaliście link. Film nie będzie się pojawiał w wynikach wyszukiwania na YouTube ani w zewnętrznych wyszukiwarkach. Wideo jest prywatne, przy czym nie musisz już zakładać konta na YouTube, a film może zostać udostępniony dowolnej liczbie osób.

Gorzej, jeśli macie znajomych, którzy po kilku kieliszkach uznają wasze, hm, prywatne, wideo, za super i umieszczą „sekretny” link na innej stronie. Cóż, ryzyko zawsze pozostaje. [Rosa Golijan/giz]


podobne treści