designnews

Patelnia do przyrządzania oszukanych omletów

Przygotowując jajecznicę z nadzieniem, mamy dwa wyjścia – pogodzić się z
tym, że potrawa będzie wyglądać jak obrzydliwa paciaja lub próbować
kombinować tak, by danie wyglądało estetycznie.

Specjalna patelnia Nordic Ware za 40 dolarów jest wyposażona w dwie przegródki, dzięki czemu łatwo przygotować pierzynkę z jajecznej masy (wybełtanej na jajecznicę, ubitej na omlet), dodać nadzienie i złożyć danie na pół.

Osobiście wolę paciajkę i nie znoszę zmywania czegokolwiek z przegródkami. [Williams-Sonoma, Uncrate]


podobne treści


  • Anonim

    A ja preferuje coś co ja nazywam jajecznicą, wielu innych nazywa to rozbełtanym jajkiem sadzonym.
    Czyli rozbić jajko na rozgrzaną patelnię, poczekać aż większość białka się zetnie (w tym czasie można doprawiać) i wtedy zacząć mieszać. Jak się całe białko zetnie przestać (żółtko jeszcze będzie leiste). Mimo długiego opisu, cały proces trwa poniżej 30 sekund. Wygląda to estetycznie i jest smaczne.
    jeśli chce się mieć dodatki większe niż przyprawy to najpierw na patelni podsmażyć dodatki, zepchnąć je w kąt patelni i wbić jajko w wolne miejsce, reszta tak samo jak powyżej.

  • Sareth

    Ja (jeśli mam wszystkie składniki pod ręką)

    Bełtam jajka aż powstanie coś ala kogel mogel, podsmażam pieczarki drobno pokrojone aż się skurczą i ściemnieją, dorzucam drobno pokrojonej kiełbasy , trochę podsmażam, wrzucam masę jajecznicy, czekam aż białko zacznie sie ścinać, potem aż do końca mieszam aż będzie średnio gęsta, pod koniec dorzucam pokrojonego w kostkę drobną sera żółtego, mieszam aż ser sie zmiesza se wszystkimi składnikami.

    To co powstaje to niebo w gębie, chociaż rzadko pichcę samemu cokolwiek

  • Marcin Szczurek

    Oszukany omlet? hę?