news

Nowatorski sposób przyrządzania potraw sprawi, że dania będą niezwykle aromatyczne

Wiele kantońskich przekąsek dim sum jest gotowanych w nałożonych na siebie bambusowych koszykach, przez które przepływa para wodna. Podobne to tego, ale znacznie prostsze rozwiązanie może odmienić oblicze gotowania.

Porcelanowe miseczki duńskiej firmy MENU należy wypełnić surowymi potrawami i ułożyć na sobie. Potem wkładamy je do rozgrzanego piekarnika i czekamy z niecierpliwością. Trzeba tylko pamiętać o tym, by na górze umieścić mięso, pod nim jarzynkę, a na samym dole ziemniaki lub ryż. Inaczej otrzymamy wieprzowe buraczki lub wołowe szparagi.

Jedzenie gotuje się w wilgoci z samych składników, nie jest potrzebna miseczka z parującą wodą na spodzie. Taka porcelanowa menażka sprawi, że wszystkie dania będą pełne smaku i soczyste. Oczywiście dodanie odpowiednich ziół i przypraw także polepszy efekt.

Oby jakiś dystrybutor jak najprędzej sprowadził rozwiązanie do Polski. [MENU, Tasteologie]




Logotomia.com.pl – Tworzymy grafikę użytkową dla firm i organizacji, wydarzeń i produktów.>>>


podobne treści






BrowarPerun.pl – Nowy browar rzemieślniczy!


Kolorydnia.pl – Blog kobiecy – kultura, rozrywka, fitness, lifestyle.