kuchnia

Kuty japoński nóż dla kucharza z duszą samuraja

Nóż Hiro Santoku marki Shun jest powstaje w Japonii i tylko laikom może wydawać się daleki od perfekcji. Zaznajomieni z tematem wiedzą, że właśnie japońskie ostrza wykonywane tradycyjną techniką to śmiertelnie niebezpieczne narzędzia. W tym wypadku niebezpieczne dla pomidorów i polędwiczek.

Ponadprzeciętnie lekki i cienki nóż jest wyjątkowo ostry, idealny dla tych, którzy w kuchni pracują w zawrotnym tempie i potrzebują narzędzi, które za nimi nadążą. Hiro Santoku jest nie do zdarcia – ma stalowe serce i z każdej strony po 32 naprzemiennie wkuwanych warstw stali nierdzewnej i niklu. Właśnie temu narzędzie zawdzięcza swoją wytrzymałość i twardość.

Dbających o dobre wrażenie przyciągnie laminowana drewniana rączka ozdobiona mozaiką z samurajskim herbem.

Cena noża wynosi równowartość 1200 złotych. Jednak jeśli zamierzacie kupić jeden idealny nóż do wszystkiego zamiast zestawu różnych, właśnie tego rodzaju akcesorium kuchenne należałoby wybrać. [Hiro Santoku]


podobne treści