news

Kunszt i zaciekła rywalizacja na zawodach krojenia mięsa

Jednostki zaznajomione tylko z końcowym efektem obróbki mechanicznej i termicznej mięsa mogą błędnie zakładać, że przygotowanie steku bez żył i kotletów mielonych z najdelikatniejszych części porcji to kaszka z mleczkiem. Pochylmy się nad ignorancją, jaką prezentują te jednostki.

Jak można było zobaczyć na konkursie krojenia mięsa Texas Roadhouse Meat Cutting Challenge, rzeźnicy zabierają się do pracy, jakby mieli do wykonania rzeźbę przeznaczoną do Luwru. Ich ruchy cechuje precyzja i zdecydowanie, narzędzia są tak ostre, że lepiej, by nikomu nie dostał się pod nie palec, a na koniec przychodzi najlepsze – gotowy kawałek mięsa jest przez nich odsuwany z udawaną nonszalancją „Z tobą już skończyłem”. [YouTube]


podobne treści


  • lpawel77

    co ja qrwa oglądam ?!?!?!