news

Ekspresowa pycha

Nie więcej niż 5 składników i nie dłużej niż 10 minut na przygotowania -
takie wytyczne przyjęła autorka książki kucharskiej online, która to (książka :) cieszy
oczy i działa na kubki smakowe.

Każdy z przepisów wykorzystuje świeże składniki – ryby, warzywa, zioła, makaron, orzechy, żadnych półproduktów. Można tam znaleźć przepisy na przystawki, zupy, dania z mięs i ryb, a także desery.

Co powiecie na fasolkę z rozmarynem i czosnkiem na przegryzkę? Sałatkę ze szpinaku, kuskusu i migdałów? Makaron z cukinią i parmezanem? Podsmażane tofu z pikantnym sosem jogurtowym? Omlet z serem ricotta i bazylią? Wołowinę podsmażaną z brokułami?

Nic z tego. Poddacie się przy ekspresowych lodach malinowych lub musie czekoladowym.

Przemawia do mnie nie tylko pomysł na szybkie i pomysłowe gotowanie, ale i ciekawy dobór składników. Jednak naprawdę apetyczne są towarzyszące przewodnikowi, profesjonalne fotografie.

Twórczyni przepisów, Jules Clancy, zastrzega tylko prawa autorskie, ale zachęca do ściągania książki i dzielenia się jej minimalistycznymi pomysłami na zdrowie gotowanie. [The Stone Soup blog, lifehacker]


podobne treści


  • 43

    błąd !!!

    Jest :

    „Sałatkę z szpinaku…”

    Powinno być :

    „Sałatkę ZE szpinaku…”

  • Rafał Tomański

    dziękujemy :)