designkuchniawynalazki

Deska do krojenia ze schowkiem

Ciasto zaraz stanie się blatem na pizzę, sos pomidorowy stygnie w garnuszku, więc czas pokroić pieczarki, oliwki, szynkę i ser. No tak, ale gdzie poczekają do chwili ułożenia na cieście?

Ja odkładam pokrojone składniki na talerz, ale według twórców deski Mocubo, najpraktyczniejszym rozwiązaniem są pojemniki wysuwane spod deski. Dzięki temu gadżetowi, po pokrojeniu jednego rodzaju warzywa umieszczamy je w szufladce, a powierzchnia bambusowej deski pozostaje wolna, by pomieścić następny składnik.

Rozwiązanie przydałoby się osobom nie posiadającym zbyt wiele miejsca na kuchennym blacie oraz amatorom sałatek, którzy bardzo często kroją drobne składniki. Moje jedyna zastrzeżenie dotyczyłoby łatwości mycia kanciastych szufladek, ale to trzeba byłoby sprawdzić własnoręcznie.

Cena Mocubo wynosi 40 dolary. [Quirky]


podobne treści