news

Deska do krojenia dla perfekcjonistów

Drażnią cię niedokładnie wymierzone kawałki mięsa, marchewek i
szczypiorku? Pragniesz, by w twojej kuchni zapanowały idealne,
powtarzalne proporcje?

Właśnie dla ciebie powstała deska do krojenia z podzielnikami, która ułatwi odmierzenie równych kawałków jedzenia, by całe danie prezentowało się symetrycznie i regularnie.

Zaczęłam się martwić, ponieważ nie cierpię na natręctwa, tymczasem ta deska bardzo mi się podoba. Ciekawa jestem, ile czasu mija od jej nabycia do rozwoju obsesji na punkcie idealnych porcji. To nieuniknione – nie bez powodu deska nazywa się „OCD Chef”, czyli „Kucharz z zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi”. Producenci dodają szpileczkę, pisząc: „Jeśli odczuwacie taką potrzebę, możecie ją myć 20 razy przed użyciem”.

Deska z drewna bukowego kosztuje 26 dolarów. [The Awesomer, CrunchGear]

podobne treści